Θα πάμε την Ολλανδία στο Δικαστήριο Ανθρ. ΔικαιωμάτωνΠαρά τις εκκλήσεις, από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δείχνει καμία τέτοια πρόθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Αγκυρα θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, την Ολλανδία. Ο Ερντογάν όμως στράφηκε ξανά και της Ανγκελα Μέρκελ, επειδή η Καγκελάριος υποστήριξε τη Χάγη, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τρομοκράτες.

Η διπλωματική κόντρα μεταξύ των δύο χωρών ξέσπασε επειδή οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε προγραμματίσει να μιλήσει σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η ολλανδική αστυνομία δεν επέτρεψε στην Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών υποθέσεων να μπει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ και την ανάγκασε να φύγει από τη χώρα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον δημοσιογράφο της Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος έχει φυλακιστεί στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της χώρας τον αποκάλεσε πράκτορα και τρομοκράτη.