Πάρτι στο Twitter με τη δήλωση Τσίπρα για απαιτήσεις 151 δισ.Σαφείς αιχμές των χρηστών ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ουσιαστικά καμία επαφή με την καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες

Διαδηλώσεις μπορεί να μην γίνονται όπως παλαιότερα -και σύμφωνα με την εύστοχη, αλλά και αυτάρεσκη παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα- κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ωστόσο τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (και στον Νίκο Χατζηνικολάου) το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, έτυχαν «θερμής» υποδοχής, ανάλογης με το κλίμα οργής που επικρατούσε στις αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ετών.

Η αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού φάνηκε να ερέθισε τους χρήστες του Τwitter, που επιδόθηκαν όλο το βράδυ σε αποδοκιμασίες, μέσω αναρτήσεων, σε επικριτικά και ειρωνικά σχόλια, για τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, με σαφείς αιχμές ότι δεν έχει ουσιαστικά καμία επαφή με την καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Πολλά από τα σχόλια ήταν εμπνευσμένα από το… «survivor», ενώ άλλα απαντούσαν ευθέως σε ορισμένα επιχειρήματα, που διατύπωσε ο πρωθυπουργός για να υποστηρίξει την πολιτική του.
Ξεχωρίζουν αναρτήσεις για τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την προσπάθεια του πρωθυπουργού να ωραιοποιήσει τα νέα μέτρα και το νέο αφήγημα της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση. Αναλογικά οι αρνητικές αναρτήσεις για τη συνέντευξη, ήταν πολλαπλάσιες από εκείνες που στρέφονταν κατά της αντιπολίτευσης και υποστήριζαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Πάρτι στο Twitter με τη δήλωση Τσίπρα για απαιτήσεις 151 δισ.

Πάρτι έκαναν οι χρήστες του twitter με τη δήλωση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ότι οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ ζητούσαν από την κυβέρνηση 42 φορές περισσότερα μέτρα! Αυτό γιατί, όπως εξήγησε, οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 42 φορές μικρότερο από εκείνο που ανακοινώθηκε τελικά χθες από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ.Τσίπρας, μάλιστα, που στο προσεχές δεκαπενθήμερο αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πακέτο επώδυνων μέτρων που προκαλούν ίλιγγο και ισοδυναμούν με νέο μνημόνιο, υποστήριξε ότι οι πιέσεις που δεχόταν όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνησή του, ήταν ανάλογο των
προβλέψεων του Ταμείου, ζητούσαν, δηλαδή, «42 φορές περισσότερα μέτρα». με δεδομένο ότι το πακέτο των μέτρων τελικά κοστίζει 3,6 δισ. σύμφωνα με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, οι αρχικές απαιτήσεις των δανειστών ήταν 42 φορές περισσότερο, δηλαδή 3,6 επί 42: Δηλαδή κάτι παραπάνω από 151 δισ.!

Οι χρήστες του Twitter υποδέχθηκαν με δηκτικά σχόλια την πρωθυπουργική δήλωση που υπηρετούσε το αφήγημα της σκληρής διαπραγμάτευσης, αλλά και φαρμακερές ατάκες, με το hashtag 42 φορές περισσότερα μέτρα. Επιστράτευσαν δε, τη λογική, αλλά και τα «δημιουργικά μαθηματικά» για να ερμηνεύσουν και να «μεταφράσουν» τη δήλωση Τσίπρα σε αριθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έγραψε:

«Το IMF το Δεκέμβριο 2016 ζητουσε 42 φορές περισσότερα μέτρα! Δηλαδη 3,6δις€•42=151,2δις€ κ λογω καθυστέρησης τα μείωσαν! ΕΛΕΟΣ»